top of page

Activitat: construcció d'una capsa de cartes

Resum de l'activitat

Series capaç de dissenyar i construir una caixa on guardar una baralla de cartes? Aquesta activitat consisteix exactament en això: la realització d'una capsa on desar el joc que hem vist anteriorment al blog, "Women in Science".

Si us voleu imprimir l'activitat per dur-la sempre a sobre, aquí disposeu de l'arxiu en .PDF amb tot el que s'explica dins aquesta entrada del blog.

Exemple de capsa per guardar cartes de pòker // Font: imatges lliures de drets de Google

divisió de grups

Els grups per treballar aquesta activitat seran de tres persones. A classe farem un sorteig per determinar els equips que treballaran plegats durant totes les sessions que duri l'activitat.

Fases a seguir

  1. Necessitat i possibles solucions (1 hora de classe a l'aula). Pluja d'idees entre els membres del grup per decidir quins són els millors materials per dissenyar la capsa. S'ha de tenir en compte la seva ergonomia, aspectes de sostenibilitat i tenir present quines eines hi ha al taller. En aquesta fase és important saber el temps que tindreu a la fase de construcció.

  2. Disseny de la millor solució (1 hora a l'aula d'informàtica). Un cop s'ha arribat a consens sobre el disseny, cal esbrinar com presentar el plànol de construcció. Es valorarà la recerca de programari o eines originals amb les que dur a terme la feina.

  3. Construcció (2 hores al taller). Fabricació de la solució triada. Cal recordar que tan sols disposeu de dues sessions al taller, per això haureu d'haver calculat bé la distribució de tasques i temps a la primera fase.

A tenir en compte

  • Primer de tot, cal que porteu impreses les cartes per poder mesurar-les i saber de quina mida ha de ser la vostre capsa.

  • Els materials dels que disposareu al taller per la coberta de la capsa són principalment tres:

  • Fusta

  • Tela

  • Cartró/cartulina

Amb això en teniu més que suficient, però si voleu material addicional, (p.e. pintures de colors, retoladors, purpurina, etc.) per fer més maco el vostre disseny, podeu portar-lo de casa.

  • Degut al poc temps de classe que tenim al taller, és molt important que porteu totes les tasques ben repartides a les dues sessions. D'aquesta forma, aconseguireu aprofitar al màxim el temps i us quedarà un millor resultat.

Criteris d'avaluació

A continuació s'exposa una taula amb els criteris d'avaluació que es tindran en compte a l'hora de posar la nota final del treball:

Informació addicional

Per si necessiteu inspiració a l'hora de pensar en el vostre disseny, aquí teniu un conjunt de vídeos que us poden ajudar:

Tutorial de com fer una capsa de paper amb la tàctica de l'origami // Autor: PapiroCrazy

Tutorial per fer una capsa de fusta // Autor: Canal Cosmovision

Tutorial per fer una capsa de cartró en forma de llibre // Autor: DecoAndCrafts

 

 

Aquest lloc web té la finalitat d'ampliar els continguts donats a classe de Tecnologia de 1er de l'ESO. 

 

Aquí podreu trobar continguts tant per a alumnes com per a l'equip docent, que no tan sols us seran útils dins l'àmbit tecnològic sinó que també us ajudaran a fomentar la coeducació dins i fora l'aula.

 

Us convido a compartir les informacions que més us agradin i fomentar el diàleg als comentaris. Totes les opinions són benvingudes!

 sobre el blog: 

 Eduard baeza 

 Núvol d'etiquetes: 
No hay tags aún.
 últimes entrades: 
 últimes entrades: 
 Visita els meus vídeos!: 
  • YouTube - Black Circle
 Visita els meus vídeos!: 

Deixa el teu comentari

bottom of page