top of page

Joc: Women in Science


Us imagineu que poguessiu aprendre jugant? Doncs amb "Women in Science" és totalment possible! Es tracta d'un joc de cartes amb 52 dones de la història de la ciència que us farà recordar tots els seus noms i qui van ser alhora que us divertiu jugant-hi. Aquí podeu trobar l’arxiu PDF que us podeu descarregar gratuïtament per imprimir les cartes i començar a jugar quan i on vulgueu! Veureu que està tot en anglès, però segur que això no suposa cap problema per a vosaltres i així, de pas, podeu practicar l’idioma.

Dinàmica del joc

A les cartes es representen diferents dones de la història de la ciència que van tenir un rol important en la seva època. A cadascuna de les cartes hi ha una petita biografia on s’explica què van fer i per què són importants. De fons, podeu trobar sis colors diferents (lila, taronja, groc, verd, blau i rosa) que indiquen a quin laboratori pertanyen. L’objectiu del joc és aconseguir ser el/la primer jugador/a amb tres laboratoris (cadascun d’ells format per un mínim de 4 dones que tinguin el mateix color de fons). Com veieu, la dinàmica és força fàcil i ben aviat podreu estar jugant sense complicacions. Però l’explicació no acaba aquí, hi ha cartes especials que us faran el joc una mica més complex:

  • Carta “Enrollment”. Permet que el/la jugador/a agafar qualsevol científica de la pila de descart. Un cop es juga aquesta carta, s’ha de col·locar al final de la pila i cap jugador la pot tornar a agafar.

  • Carta “Prestige”. Permet que el/la jugador/a robi dues científiques del laboratori d’un altre jugador/a. En aquest cas, el laboratori de l’oponent es destrueix i ha de recollir les cartes que sobren per tornar-les a la seva mà. Un cop es juga aquesta carta, es posa al final de la pila de descart i cap jugador la pot tornar a agafar.

  • Carta “Clone”. Permet que el/la jugador/a faci una copia exacta d’una científica que té a la mà. Un cop es juga, la carta ha d’anar sempre acompanyada de la científica que clona i no es poden separar ambdues cartes a tota la partida. Una mateixa científica tan sols pot ser clonada un cop.

Aquí tan sols us he explicat els trets més importants del joc, però trobareu les instruccions completes a l’arxiu que us descarregareu. Us animo a jugar aviat, segur que apreneu moltes coses noves i interessants sobre grans dones de la història de la ciència. Compartiu també les vostres experiències als comentaris! Us deixo un vídeo amb una partida de demostració que us he preparat per si preferiu veure com funciona tot abans de provar-ho vosaltres.

Partida demostració "Women in Science" // Font: creació pròpia

 

 

Aquest lloc web té la finalitat d'ampliar els continguts donats a classe de Tecnologia de 1er de l'ESO. 

 

Aquí podreu trobar continguts tant per a alumnes com per a l'equip docent, que no tan sols us seran útils dins l'àmbit tecnològic sinó que també us ajudaran a fomentar la coeducació dins i fora l'aula.

 

Us convido a compartir les informacions que més us agradin i fomentar el diàleg als comentaris. Totes les opinions són benvingudes!

 sobre el blog: 

 Eduard baeza 

 Núvol d'etiquetes: 
No hay tags aún.
 últimes entrades: 
 últimes entrades: 
 Visita els meus vídeos!: 
  • YouTube - Black Circle
 Visita els meus vídeos!: 

Deixa el teu comentari

bottom of page