top of page

Material pel Dia de la Dona

Benvolguts professors i professores, en aquesta entrada us deixo un conjunt de materials que podeu utilitzar a classe durant aquesta setmana en motiu del Dia de la Dona. Us convido a aprofitar aquesta data senyalada per profunditzar en el tema de la diversitat de gènere i analitzar les diferències que hi ha hagut (i que encara n'hi ha) en relació entre homes i dones al camp cientificotècnic.

Material per a la reflexió de l'equip docent

> Taula Rodona: "Dones i enginyeria: per què, quan i com cal fomentar les vocacions tecnològiques entre les dones?"

Vídeo on es mostra la taula rodona que va tenir lloc el passat 20 de novembre de 2014 a l'Escola d'Enginyeria i Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) en motiu de la 19a setmana de la ciència de la UPC.

> Ted Talk: "Why not make video games for girls?"

En aquesta Ted Talk, datada l'any 1998, la Brenda Laurel ens explica per què els videojocs més venuts estan dirigits al públic masculí. Ella va estar investigant aquest tema durant dos anys fins arribar a trobar el tipus de videojoc que també cridaria l'atenció d'una noia. És un bon vídeo per a reflexionar sobre el mercat tecnològic, molt enfocat cap al sector masculí i que, de vegades, discrimina a les dones.

Brenda Laurel: "Why not make video games for girls?"

Material per a compartir amb els i les alumnes

> Base de dades interactiva: "Mujeres en ciencia"

Pàgina web amb una gran base de dades seccionada per països on es mostren les dades de dones científiques treballant a diferents llocs del món. Podeu fer una activitat interactiva preguntant als i les alumnes algunes dades sobre diferents països perquè puguin veure les diferències que existeixen entre uns llocs i altres per, després, poder extreure'n conclusions.

> Joc de cartes: "Women in science"

Joc de cartes disponible a Internet per descarregar gratuitament. Es tracta de 52 cartes on es veuen representades el mateix número de dones de ciència que han estat importants al llarg de la història. És una forma entretinguda de que els nois i noies aprenguin qui són, què van fer, etc., i que els sigui més fàcil recordar-ho posteriorment. Aviat penjaré una nova entrada amb un petit tutorial explicant com funciona el joc per si voleu utilitzar-lo a classe.

 

 

Aquest lloc web té la finalitat d'ampliar els continguts donats a classe de Tecnologia de 1er de l'ESO. 

 

Aquí podreu trobar continguts tant per a alumnes com per a l'equip docent, que no tan sols us seran útils dins l'àmbit tecnològic sinó que també us ajudaran a fomentar la coeducació dins i fora l'aula.

 

Us convido a compartir les informacions que més us agradin i fomentar el diàleg als comentaris. Totes les opinions són benvingudes!

 sobre el blog: 

 Eduard baeza 

 Núvol d'etiquetes: 
No hay tags aún.
 últimes entrades: 
 últimes entrades: 
 Visita els meus vídeos!: 
  • YouTube - Black Circle
 Visita els meus vídeos!: 

Deixa el teu comentari

bottom of page