top of page

És la tecnologia un àmbit masclista?


Les oportunitats de les dones dins el món científic han anat variant amb els anys. L’accés a les institucions científiques va estar prohibit per a elles fins fa relativament poc. Per veure millor el progrés, a continuació es mostra una línia de temps que representa la situació del gènere femení des de la Grècia clàssica fins l’inici de la seva acceptació dins l’àmbit cientificotècnic.

Simbologia de tecnologia i gènere Font: creació pròpia

Com veieu, han calgut molts anys per a que les dones siguin ben acceptades en aquest món. Actualment la seva discriminació no és tan latent, però continuem arrossegant l’herència del passat i això ens afecta de certa manera en el temps present. Per exemple, estic convençut que la majoria de vosaltres coneix el Thomas Edison, l’Alexander Graham Bell i/o el Leonardo Da Vinci, tots tres grans inventors de la història. Però teniu certa idea de qui són l’Ada Lovelace, l’Hedy Lamarr o l’Edith Clark? En aquest cas, imagino que la resposta majoritària serà negativa (tot i que em posaria molt content que fos el contrari!). No us preocupeu, perquè ben aviat començarem una sèrie d’entrades sobre grans dones de la història de la tecnologia.

Per últim, tornant a la pregunta del títol: “és la tecnologia un àmbit masclista?”, m’agradaria que fóssiu vosaltres els qui responguéssiu. No cal que sigui ara, podeu esperar a tenir més material per respondre-hi adequadament. De moment, quedeu-vos amb la línia del temps que teniu més amunt per conèixer a grans trets com ha estat l’evolució de les dones en el món cientificotècnic. Si voleu, us animo a buscar informació més ampliada als links que us deixaré al final de l’entrada. Ja sabeu, estigueu ben atents al blog perquè d’aquí poc començarem amb les petites biografies de grans dones de la història de la tecnologia.

 

Links d'interés:

> "Dones de ciència" - Informació sobre l'exposició a Barcelona de la discriminiació de les dones al S. XXI

 

 

Aquest lloc web té la finalitat d'ampliar els continguts donats a classe de Tecnologia de 1er de l'ESO. 

 

Aquí podreu trobar continguts tant per a alumnes com per a l'equip docent, que no tan sols us seran útils dins l'àmbit tecnològic sinó que també us ajudaran a fomentar la coeducació dins i fora l'aula.

 

Us convido a compartir les informacions que més us agradin i fomentar el diàleg als comentaris. Totes les opinions són benvingudes!

 sobre el blog: 

 Eduard baeza 

 Núvol d'etiquetes: 
No hay tags aún.
 últimes entrades: 
 últimes entrades: 
 Visita els meus vídeos!: 
  • YouTube - Black Circle
 Visita els meus vídeos!: 

Deixa el teu comentari

bottom of page