top of page

Què entenem per coeducació?

Ja us haureu fixat que aquest blog està ple de la paraula "coeducació", compartint fins i tot títol amb "tecnologia" (que, de fet, és la veritable assignatura que esteu cursant, pensareu). Doncs ha arribat el moment de desvetllar què significa aquest vocable misteriós que ens acompanyarà al llarg de tot el curs.

La coeducació, segons Fernando Lucini, és un procès educatiu que favoreix el desenvolupament total de les persones independentment del seu gènere. No ens referim tan sols a l'educació mixta, on conviuen nois i noies dins la mateixa aula, el concepte de coeducació és molt més ampli. Es tracta d'ajudar als i les alumnes a que descobreixin la seva identitat personal, allunyats de tots els estereotips socials que intervenen de forma constant durant el seu desenvolupament.

Estereotips socials

I tot això que us pot influenciar a l'hora de realitzar el vostre recorregut personal, què és? Doncs els estereotips entren en joc quan, sense pensar-hi, adjudiquem certes característiques o conductes a un gènere o altre. A la següent infografia es mostren diferents estereotips socials que hi ha establerts per homes i dones. Passeu el cursor per sobre la imatge per desvetllar quins són.

Infografia sobre els estereotips de gènere // Font: creació pròpia amb l'eina thinglink

Però que sigui una creença popular que determinades característiques s'apliquen a un gènere o altre, no significa que realment això sigui així. Per què una noia ha de ser sensible i un noi ha de ser fort emocionalment? Mitjançant la coeducació intentem trencar amb aquest tipus d'esterotips que dicten què és propi de cada sexe. No es té en compte, tal i com afirma Victoria Sau, que realment és la cultura la que ens fa diferents i no pas el nostre gènere. Aquest últim és tan sols una qüestió biològica de naixement i no intervé en el nostre desenvolupament personal.

A classe tractarem tots aquests temes i dedicarem sessions exclusives a desmuntar estereotips socials per adonar-nos com és de fàcil caure en ells sense tenir-ne consciència. Estigueu atents i atentes al blog perquè ben aviat penjaré una entrada amb la que començarem a trencar estereotips del món tecnològic.

 

 

Aquest lloc web té la finalitat d'ampliar els continguts donats a classe de Tecnologia de 1er de l'ESO. 

 

Aquí podreu trobar continguts tant per a alumnes com per a l'equip docent, que no tan sols us seran útils dins l'àmbit tecnològic sinó que també us ajudaran a fomentar la coeducació dins i fora l'aula.

 

Us convido a compartir les informacions que més us agradin i fomentar el diàleg als comentaris. Totes les opinions són benvingudes!

 sobre el blog: 

 Eduard baeza 

 Núvol d'etiquetes: 
No hay tags aún.
 últimes entrades: 
 últimes entrades: 
 Visita els meus vídeos!: 
  • YouTube - Black Circle
 Visita els meus vídeos!: 

Deixa el teu comentari

bottom of page